Wijnvrouwen Jan09

Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Wijnvrouwen

 

Was laatst met vriendinnen in wijnbar. Mooie zaak. Fijne wijnen. Goed personeel ook. Eigenlijk alles prima. Behalve de kaart dan. Daar stonden de wijnen niet per gebied gerangschikt. Of per smaakstijl. Maar ingedeeld naar de prijs. Heel raar! Alsof ik enorme zin zou hebben in een glas van 3,75. Of toch liever die van 4,50 euro. Nee natuurlijk niet. Ik heb zin in een Sancerre. Of anders een Sauvignon Blanc uit de Loire. In het ergste geval staat mijn bekkie naar licht, fris en fruitig wit. Ben trouwens geen fan van indeling op smaaktype. Sta me altijd suf te zoeken in de wijnwinkels waar dat zo gedaan is. Begrijp de idee er achter natuurlijk wel. Maakt het voor mijn wijn-dummy vriendinnen stuk makkelijker om een lekkere fles uit te zoeken. Graag ook nog een passende wijn&spijs tip en de juiste serveertemperatuur op het schapkaartje. Is goed opgeleid personeel gelijk overbodig helaas. Maar klopt zo’n smaaktype dan wel? Is licht, fris en fruitig voor iedereen gelijk? En hebben vrouwen andere voorkeuren dan mannen als ze wijn drinken?

Lees verder  op Wijnbloggers.nl