Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Snow Mountain

100% Pinot Noir, inox en gebruikte eik. Zeer fijn en delicaat, lichte kleur en afdronk. Beetje boers zelfs.Ideaal aperitief…

Drink de wijn iets gekoeld! Wijnstartrating 4.0 . Prijs 8,95

Hier te koop

Mooie brede geur met het accent op het wilde bessenfruit, kersen, steenvruchten, een vleugje
rokerigheid en vanille.
Mooi lichtvoetig, kracht en elegantie, viooltjes, chocola en koffie, heerlijk rijp en soepel, met goede
tannines.

Snow Mountain Pinot Noir wordt gemaakt door Nabygelegen in Wellington Zuid-Afrika. James McKenzie begint zijn terroir beter en beter te begrijpen. Zijn wijnen staan als gestructureerd. De naam Snow Mountain is afkomstig van de 2 hoog gelegen wijngaarden, uitkijkend op de berg \’Sneeuwkop\’. James Mckenzie produceert hier spannende wijnen van Chardonnay, Pinot Noir en Syrah. Wellington ligt zo\’n vijftien kilometer ten noorden van Paarl. De wijngaarden van Snow Mountain hebben een ondergrond van leisteen (Malmesbury schalie) met een weinig klei. De bodemstructuur heeft een uitstekende waterretentiecapaciteit De druivenstokken ontvangen dan ook enkel irrigatie indien er gevaar op extreme waterstress bestaat. Het klimaat is typisch mediterraan met warme en droge zomers en vochtige winters.

Lekker bij: Salade met gegrilde kip, gegrilde varkenskoteletten op een bedje van rode linzen, penne met knoflook, rijpe tomaten en parmezaanse kaasSnow