Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Quinta Monte d’Oiro

Op mijn reis door Lissabon was deze wijn naar mijn idee de beste. En voor een hele goede prijs. 9,95.

Te koop, hier bij Gastrovino en met 91 punt opgenomen in onze BesteKoopshop.

Eigenaar José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen en heeft een intense vriendschap opgebouwd met Michel Chapoutier, een topproducent uit de Rhône.
Op een uniek stuk landschap, 70km ten noorden van Lissabon, wordt 15ha aan wijngaarden BIOLOGISCH onderhouden om perfecte druiven te kweken met een extreem lage opbrengst van 20-25hl per hectare. Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.

IMG_0479