Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Kleine Zalze

Af en toe vergeet je hoe lekker Chenin Blanc kan zijn en met deze wijn van het Zuid Afrikaanse Kleine Zalze besef je dat eens te meer. Voor 9,45 te koop bij Winesforyou.nl en voor die prijs heb je dan ook echt een super lekkere wijn, en aanrader in z’n prijsklasse en vandaar dat deze ook is opgenomen in onze BesteKoopShop.

Wijnstartrating 92pnt.

Deze heerlijke Zuid Afrikaanse wijn heeft aroma’s van tropisch fruit zoals rijpe ananas en perzik gecombineerd met guave en lychee.
In de smaak opnieuw het rijpe fruit,helder en zuiver en met een heerlijke afdronk. Een frisse, opwekkende wijn met een duidelijk chenin blanc karakter.

De wijngaarden voor deze Chenin Blanc liggen in de Helderberg regio, een bekende streek voor het produceren van wijn. Het ligt ca.50 km ten oosten van Kaapstad en iets ten zuiden van Stellenbosch.
De druiven voor deze wijn werden geplukt van oude ” bushvines” . Bij de zgn. bushvines wordt de druivenstok niet geleid langs een hek en draadwerk maar groeit deze solitair als struik. Door de groeiwijze en de bladeren worden de druiven beschermd tegen de felle zon en kunnen ze gelijkmatig rijpen. Deze methode wordt veel toegepast in landen met een warm klimaat.
De druiven werden vroeg in de ochtend geplukt zodat zij nog fris de kelder in gaan. Daar worden ze onmiddellijk nog eens afgekoeld tot 12°.
Tijdens de koude vinificatie is er intens schilcontact en houdt men de druivenmost nog eens 3 maanden met het sap in contact ( op zijn Frans heet dit ” sur lie” ).Hierdoor ontstaat een prachtige wijn met intense fruitaroma’s.

KLEINE ZALZE WINES

Het wijnhuis Kleine Zalze ligt in de directe omgeving van Stellenbosch, in het hart van de wijnlanden in de Kaapprovincie in Zuid Afrika.