Casa de Passarella Dec07

Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Casa de Passarella

In Porto hebben we een tafel kunnen boeken bij restaurant Studio Euskalduna. Een voorrecht in dit kleine top restaurant van aanstormend jong talent Vasco Coelho Santos met maar een kleine 20 zitplaatsen waarvan de helft ongeveer Chef’s table.
Vanwege het eenjarig bestaan kookt hij deze avond eenmalig met sterrenchef Joao Oliveira van restaurant Bela Vista, Portimao. Samen koken ze deze maandagavond, normaal is het restaurant dan dicht, 11 gangen, allen voorzien van een glas wijn van wijnhuis Casa da Passarella. Volgens Hugh Johnson is Casa da Passarella een rijzende ster in de historische D.O.C. Dão die weer volledig opleeft. Huhg Johnson is één van ‘s werelds bekendste en meest onderscheiden wijnauteurs. 
Het is dan ook een eer dat ik samen met mijn reisgenoten, trendwachter Gaby van Gestel en vooraanstaand lid van de Nederlandse Wijnautoriteit Peter Fecken aan tafel mag zitten namens Wijnstart met commercieel directeur Joao Saraiva E Jorge en wijnmaker Paulo Nunes, beide van wijnhuis Casa da Passarella. Al wisten we dat pas na de derde gang en derde wijn. Nadat ze merkte dat we totaal overdonderd waren van de wijnen en ook een paar scherpe opmerkingen maakten over de temperatuur en leeftijd van een wijn maakten zij zich zelf bekend. En alhoewel sommelier Edgar Alves natuurlijk genoeg vertellen kon over de wijn maakte zij bij ieder gerecht het wijnverhaal compleet. De wijnen zijn in Nederland te koop maar het topsegment kon ik hier nog niet echt vinden maar dan moet je ook rekenen op prijzen rond de 50 euro. De instappers, één voor één ook geweldige wijnen zijn te koop bij Mondovino.
Al met al een legendarische avond met geweldig eten, geweldige wijnen en een geweldig gezelschap. Na afloop kregen wij van Vasco, Joao, Edgar en Paulo een gesigneerde fles van onze favoriet mee naar huis om deze bij de eerst volgende bijeenkomst van de Nederlandse Wijnautoriteit wijnsoldaat te maken.
image1 2