Wijn v/h jaar! Dec09

Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Wijn v/h jaar!

De witte wijn van het jaar 2017 is geworden de chardonnay ‘La Villette’ uit Frankrijk. Het team van Wijnstart was volledig verrast dat wij een dergelijk mooie wijn voor onder de 7 euro hadden gevonden.

Als deze wijn in Carré zou staan zou deze een oorverdovend applaus in ontvangst mogen nemen, voor zeker.

De wijn is te hier koop bij Perfectewijn voor slechts 6,75

la-villette-chardonnay

 

Smaakomschrijving

Wat een dikke wijn deze La Villette Chardonnay, dat komt mede door lagering in Frans en Amerikaans eiken. Ook wordt deze La Villette Chardonnay nog 6 maanden ‘sur lie’ gerijpt. Een som die leidt tot een heerlijk glas chardonnay en vooral voor deze prijsklasse. In de geur die rijp is te noemen ruiken we hinten van geel fruit, vanille, hout toets en gele pruimen. De smaak van deze La Villette is typisch Chardonnay, heerlijk rijp en zacht, mooie tonen van abrikozen, perziken en gele pruim. Maar ook wat citrus en geroosterd brood maken het geheel helemaal af!