Wijn v/h jaar Dec16

Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Wijn v/h jaar

Wijnstart kiest de Frühburgunder van Geil tot rode wijn van het jaar 2017. De wijn is hier te koop voor 13,50.

Wat een verrukkelijke wijn, deze Frühburgunder(familie van de Spätburgunder, dus Pinot Noir) van Geil. Ik weet niet of je het er persé van zal worden maar lekker is deze Geil zonder meer. De maker Johannes Geil is de zoon van Karl Geil en Monika Bierschenk en hij werd door Gault-Millau “ontdekking van het jaar 2004′ genoemd. Nu 15 jaar later hoort dit wijnhuis bij de Duitse top.

De wijn is ook lekker om een beetje koel te serveren.

‘De wijn is niet alleen bijzonder lekker, het is ook een keer totaal iets anders en een prima manier om eens kennis te maken met de wijnen uit Duitsland, in dit geval Rheinhessen dat de laatste jaren enorm aan de weg timmert.”

 

 

Geil-Frühburgunder