Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Force Majeure

Ik ging op zoek naar deze wijn toen ik deze gedronken had in het Indonesische restaurant Mama Makan gelegen in het Hyatt Hotel, Amsterdam. (overigens heerlijk gegeten) Ik bestelde de fles Force Majeure op goed geluk, eigenlijk gewoon omdat ik zin had in een Chenin Blanc. Het bleek een schot in de roos. Deze Zuid Afrikaanse Chenin Blanc, in Zuid Afrika ook wel ‘Steen’ genoemd, is stevig, vol fruit en mineralen en perzik. De wijn is ongefilterd en dus licht troebel en daarom laat je het laatste beetje in de fles achter. Van mij hoeft deze manier van wijsmaken niet zo maar het past kennelijk en de huidige tijd. Waarom ongefilterde wijn gemaakt wordt lees je in mijn blog van 29 januari.

Eenmaal thuis gekomen ging ik op zoek naar de wijn en vond dezen buiten onze landsgrenzen, in België. En dat is geen probleem. Je kan de wijn gewoon bestellen bij Welwijn voor 11,90. Directe link naar de wijn, hier . Vanzelfsprekend heb ik dat ook gedaan en bij even door speuren bleek dat Welwijn ook een concept store heeft in een oud kasteel. Vast heel leuk om een keer een bezoek te brengen.

Laatste tip, drink de wijn niet al te koud en eet er iets bij. Enjoy.