Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Bardos

Als ik een wijnwinkel binnen ga loop ik niet direct af op het Pinot Grigio rek. Het mag voor mij vaak wat meer ‘uitgesproken’.

De Bardos Pinot Grigio 2017 is dan ook een krijgertje maar blijkt een mooier cadeau dan ik van te voren had bedacht. Een frisse wijn afkomstig van de Hongaarse familie Bardos, uit de wijnregio Matra, niet ver rijden van Budapest. Het gebied kent koude winters maar ook warme zomers met meer zonuren dan vele andere wijngebieden in Hongarije. De wijn heeft hierdoor meer geur van fruit dan vele andere wijnen met deze druif. Een lekkere ‘doordrink’ wijn en als je bang bent dat je daar commentaar op gaat krijgen dan kun je deze altijd nog in een waterglas schenken want de wijn is zo licht van kleur dat dit amper op zal vallen.

De wijn is te koop bij Grapedistrict voor 6,99, hier