Misleiding Mei19

Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Misleiding

Meerdere malen per jaar krijg ik een mail met een geweldige aanbieding van een wijn afkomstig van de buurman van Petrus (één van de allerduurste Franse wijnen). Als al die aanbiedingen echt afkomstig zouden zijn van de buren van Petrus zou het wijngoed Petrus zich in een torenflat moeten bevinden. Laatst kwam Wijnvoordeel met een buurman en onlangs was het de beurt aan Wijnoutlet. Ik zal er niet te veel woorden aan vuil maken, dat deed gelukkig fattoria.nl al met een zeer lezenswaardig artikel.

Het is belangrijk om als consument goed na te denken wat je koopt. Want iets waar ik me ook al jaren aan erger is dat sommige wijnsites met aanbiedingen komen die echt niet kloppen.

‘Van 12 euro nu voor 5,99’ Als je dit soort aanbiedingen tegen komt zoek dan eens naar die wijn. Vaak laten grote wijn websites deze wijnen zelf van een eigen  etiket voorzien zodat je ze nergens anders kan vinden, laat staan kopen. Dus wat je koopt is geen wijn van 12 euro voor 5,99 maar eigenlijk gewoon een wijn van 3 euro voor 5,99. 

 

Unknown

(vast ook een buurman van Petrus)