Duits wijnhuis Jun23

Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Duits wijnhuis

Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Rheinhessen, Duitsland. Voor een nog nieuw op te starten wijncollectief maakte ik daar een afspraak met een prachtig wijnhuis. Niet groot, slechts 80.000 flessen op jaarbasis en dat verdeeld over wel 30 verschillende wijnen. Dat is op zich niet vreemd voor Duitse wijnhuizen. De wijnen, de labeling, echt alles klopte en we proefden 15 soorten. Omdat het collectief voor een paar wijnen wil gaan was kiezen moeilijk en nu hier in Nederland nog eens een eerste selectie  terug geproefd te hebben blijft het lastig kiezen, ik wil ze allemaal!!

We bezochten daarna de wijngaarden en opvallend was dat de druiven al behoorlijk groot waren. Volgens de wijnmaker heeft dit te maken met de klimaatverandering. Waar zij eerst plukten eind september (25 jaar geleden), plukken ze nu al eind augustus. Dat geeft wel betere wijnen maar de aanleiding is uitermate zorgwekkend.

Ik kan heel veel meer vertellen over deze trip maar heb een embargo tot de lancering van dit nieuwe wijncollectief dat echt een verschil gaat maken. Hou deze site dus in de gaten of mail info@wijnstart.nl als je wil weten wanneer het collectief online gaat.

Later meer, dusssss…….