Tags

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Bezoek aan Bourgondië

Het is op ongeveer 700 km afstand maar meer dan de moeite waard voor een lang weekend of een midweek, Bourgondië. Je kan zoals wij bijvoorbeeld de plaatsjes Chablis en Sancerre bezoeken.

Om in Chablis te beginnen adviseer ik je twee nachten te verblijven in de stad Auxerre. Een prachtige kleine stad met een paar imposante basilieken aan een rivier. Fietsen huren is een optie maar de stad zelf kent veel hoogteverschil. Langs de rivier liggen een paar leuke restaurantjes en in de rivier zelf ligt een boot waar je op kan lunchen of zoals wij deden, een plankje kaas en worst met een glas Chablis. Vanuit Auxerre kun je met de auto het plaatsje Chablis zelf bezoeken. Er zijn diverse proef mogelijkheden maar het plaatsje zelf stelt niet heel veel voor. Voor de wijnliefhebber is het meer iets van ‘dat je er geweest moet zijn’.

Als hotel kan ik je Le Parc des Marechaux in Auxerre aanbevelen. Een mooi statig hotel wat door een jong gezin gekocht is. Zij regelen alles en zijn uiterst vriendelijk. Wij hebben diverse restaurants bezocht maar zelf vond ik La P’tite Beursaude, op loopafstand van het hotel, erg lekker, Frans en betaalbaar. Reserveren, zelfs op een maandag bleek noodzakelijk. Het is klein en zeer geliefd.

Vanuit Auxerre rij je door mooie binnenwegen en piepkleine dorpjes in anderhalfuur naar Sancerre. Het plaatse Sancerre, met Sancerre museum doet leuker aan dan Chablis. Groot is het ook niet maar voor twee nachtjes is het prima, zeker ook als je wat wijnhuizen in de buurt wil bezoeken. Absolute aanrader om te verblijven is de B&B van Gisele en Philippe (spreken beide Nederlands). Een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte jam en zijn beroemde wijngelei. Philippe is daarnaast een Sancerre kenner en weet de leukste en beste wijnadressen in de buurt. Ik kan het Sancerre huis Domaine Philippe Raimbault aanraden maar hij weet er nog veel meer.

Eten kun je ook goed in Sancerre zoals het restaurant Le Tour. (1 Michelinster). Een menu kost 49,95 en in verhouding tot dergelijke restaurants hier is dat te overzien.